Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Νεκρή γυναίκα στο σπίτι της στη Ρόδο, χείμαρροι πλημμύρισαν το νησί

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Νεκρή γυναίκα στο σπίτι της στη Ρόδο, χείμαρροι πλημμύρισαν το νησί

Αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες από τις υπερχειλίσεις ποταμιών σε πολλές περιοχές

Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα μια απο την περιοχή της Ιαλυσού στη Ρόδο καθώς το σπίτι της πλημμύρισε και η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη. Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους, ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει στο νησί της Ρόδου οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα, με αποτέλεσμα, δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νησί δοκιμάζεται και από διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών που σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχίπολη, Λάρδο, Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν εξαιρετική προσοχή σε όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο, εντός ή εκτός της πόλης της Ρόδου.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο της rodiaki.gr, οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της δοκιμασίας που περνά απόψε το νησί εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ανακοίνωσε εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης: συνιστώντας στους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

«Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ο Δήμος Ρόδου, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους».