Λαγοκέφαλος «τέρας» στην Κρήτη

Λαγοκέφαλος «τέρας» στην Κρήτη

«Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στο βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά» λέει ο ψαράς που τον έπιασε

Ένας ακόμη λαγοκέφαλος, αυτή τη φορά τεραστίων διαστάσεων, πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά.

Μεγάλη αποδείχθηκε η «ψαριά» του κατοίκου της περιοχής της Δερμάτου Βιάννου στην Κρήτη, Στέλιου Μανετάκη, ο οποίος στην παραλία του Σκούρου έβγαλε έναν τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών όπως αναφέρει το viannitika.gr.

Όπως υποστηρίζουν ψαροντουφεκάδες της περιοχής, έχουν δει αρκετές φορές αντίστοιχου μεγέθους λαγοκεφάλους, ενώ για τον ίδιο το θέαμα δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού όπως μας είπε, έχει βγάλει στο παρελθόν ψάρι αυτού του είδους με διπλάσιο βάρος.

Πιθανότατα πρόκειται για τον μεγαλύτερο λαγοκέφαλο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ενώ τα παράπονα για τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού του «εισβολέα» από τον Ινδικό Ωκεανό, όλο και πληθαίνουν, καθώς έχει διαταράξει σε ανησυχητικό βαθμό τις ισορροπίες στη θαλάσσια πανίδα.

Ο ίδιος ο κ. Μανετάκης, ανέφερε: «Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στο βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά. Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν κι άλλου είδους προβλήματα αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση, πριν να είναι αργά...».