Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αθήνα με βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αθήνα με βροχές και καταιγίδες

Προβλήματα σε πολλούς δρόμους ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει από τις 17.00 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα προάστια.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, οι έντονες βροχοπτώσες και οι κεραυνοί ενώ σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία από το μποτιλιάρισμα.

Στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στο Μενίδι, οι οδηγοί διέρχονται με χαμηλή ταχύτητα από κεντρικούς δρόμους λόγω της συσσώρευσης νερού.

Όσον αφορά την Πυροσβεστική, έχει δεχθεί δύο κλήσεις, έως αυτή την ώρα, για κοπή δένδρων και έξι κλήσεις για συσσώρευση υδάτων στην Αττική.

Στην Κηφισιά διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κυριαζή από την συμβολή της με την Λ. Κηφησίας έως την συμβολή της με την οδό Αγίου Τρυφωνος καθώς σύμφωνα με την Τροχαια είχε σπάσει αγωγός ύδρευσης. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 20.00 το βράδυ.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ

Σύμφωνα με το meteo.gr, από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/11.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως «περιμένουμε αρκετό νερό τις επόμενες ώρες στην Αττική και μάλιστα πολύ πιθανό είναι να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Μια μικρή προσοχή χρειάζεται».