Φωτιά στο Μάτι: «Όχι» στην ανάθεση της έρευνας σε εφέτη

Φωτιά στο Μάτι: «Όχι» στην ανάθεση της έρευνας σε εφέτη

«Κόκκινο» άναψε η Ολομέλεια του Εφετείου

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Εφετείου στην συνέχιση της έρευνας για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι από εφέτη ειδικό ανακριτή.

Η Ολομέλεια, με συντριπτική πλειοψηφία, απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννης Μωραιτάκης επικαλούμενος τη σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο τρεις εφέτες επί συνόλου που ξεπερνούσε τους 85 τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης της έρευνας σε εφέτη, ενώ και η εισήγηση ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αυτό που βάρυνε στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών ήταν έγγραφο του  προϊσταμένου  του Πρωτοδικείου Αθηνών ο οποίος τους ενημέρωσε πως η ανάκριση έχει μπει στην τελική της ευθεία, καθώς μέσα στον Δεκέμβριο ο τακτικός ανακριτής, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, ολοκληρώνει την κύρια ανάκριση με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή Ολομέλεια ήταν η δεύτερη που προγραμματίστηκε με αντικείμενο τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, η οποία κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Η πρώτη σύγκλιση είχε οριστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.