Έρευνα για αγνοούμενα παιδιά οδήγησε σε σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Έρευνα για αγνοούμενα παιδιά οδήγησε σε σύλληψη για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με στοιχεία της NCMEC

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθη ένας Έλληνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την αξιοποίηση στοιχείων από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά των ΗΠΑ (NCMEC).

Από τα στοιχεία προέκυψε, ότι χρήστης του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του συληφθέντα και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim. Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο, που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.