Στο σπίτι του θα εκτίσει 87χρονος την ποινή για ασέλγεια σε ανήλικη

Στο σπίτι του θα εκτίσει 87χρονος την ποινή για ασέλγεια σε ανήλικη

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 87χρονο από τον Βόλο, τον οποίο έκρινε ένοχο για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου, που δεν έχει συμπληρώσει το 10ο και το 12ο έτος της ηλικίας του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα e-thessalia.gr, η υπόθεση συζητήθηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς σε πρώτο βαθμό το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων είχε επιβάλει το 2015 στον 87χρονο σήμερα συνταξιούχο ποινή κάθειρξης 15 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Χαρακτηριστικό της ποινής που επιβλήθηκε στον 87χρονο, είναι πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα την εκτίσει στο σπίτι του και όχι στην φυλακή, όπως εφαρμόζεται σε όσους καταδικάζονται και είναι άνω των 70 ετών.

Η υπόθεση αφορούσε ασέλγεια κατά το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι το 2011 σε βάρος κοριτσιού ηλικίας 8 ετών τότε, στη Νέα Ιωνία Βόλου, με τον 76χρονο τότε να αρνείται την κατηγορία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 87χρονος σήμερα φέρεται να θώπευε στα γεννητικά του όργανα το κορίτσι και το απειλούσε, να μην φανερώσει σε κανέναν τι γινόταν, λέγοντάς του ότι θα φωνάξει την αστυνομία ή θα τα πει στους γονείς του.

Ο 87χρονος απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής μετέπειτα συμπεριφοράς. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να κηρυχθεί ένοχος. Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς της 19χρονης σήμερα κοπέλας, που ήταν παρούσα, ένας αστυνομικός, ο γιος του κατηγορούμενου και δύο ακόμη μάρτυρες υπεράσπισής του, που υποστήριξαν ότι είναι καλός άνθρωπος και δεν έκανε τίποτα από αυτά, για τα οποία κατηγορείται.