Καταδικάστηκε για αδίκημα που διαπράχθηκε 12 χρόνια… μετά το θάνατό της

Καταδικάστηκε για αδίκημα που διαπράχθηκε 12 χρόνια… μετά το θάνατό της

Σύμφωνα με την δικογραφία κατελήφθη από την αστυνομία, αν και νεκρή, να εκτελεί αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες

Σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μια γυναίκα η οποία έχει φύγει από τη ζωή από το 2000, κατηγορούμενη για αυθαίρετη δόμηση, πράξη που φέρεται να διέπραξε το 2012, δηλαδή 12 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο 70χρονος γιος της, ο οποίος πληροφορήθηκε για την δικαστική απόφαση από την Εφορία, η οποία πρόσφατα του έστειλε έγγραφο, με το οποίο του ζητά να πληρώσει περισσότερα από 10.500 ευρώ, ως βεβαιωμένες οφειλές για την υπόθεση αυτή. Τώρα ο 70χρονος προσφεύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να βγάλει άκρη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου 2019, όταν ο 70χρονος έλαβε στο σπίτι του στην πόλη της Ρόδου μία ειδοποίηση χρεών της ΑΑΔΕ, με ημερομηνία σύνταξης στις αρχές Οκτωβρίου 2019. Όταν πήρε το χαρτί από το τμήμα εσόδων της Εφορίας στα χέρια του, με έκπληξη διαπίστωσε, ότι χρωστούσε και έπρεπε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 10.580 ευρώ.

Ύστερα από σχετική αναζήτηση στην αρμόδια ΔΟΥ Ρόδου, τον πληροφόρησαν ότι επρόκειτο για την εναντίον του και εναντίον της μητέρας του καταδικαστική απόφαση με το ποσό της χρηματικής ποινής των 5.000 ευρώ για τον κάθε ένα από αυτούς και τα δικαστικά έξοδα. Άμεσα ο 70χρονος επικοινώνησε με τον δικηγόρο του, ο οποίος και ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιο λόγο όφειλαν τα χρήματα αυτά.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε, ότι μπορεί η μητέρα του 70χρονου να απεβίωσε το 2000 σε ηλικία 84 ετών, αλλά στις 12 Νοεμβρίου 2012 καταλείφθηκε μαζί με το γιο της από αστυνομικούς σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου, να προβαίνουν σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα να έχουν καλύψει και επιστρώσει με μπετόν λάκκο 20 τ.μ., με σκοπό τη δημιουργία περίφραξης μέσα στην ιδιόκτητη αναγειρόμενη οικοδομή χωρίς άδεια.

Μάλιστα, από τη δικογραφία προκύπτει, ότι είχε γίνει και αυτοψία από την αστυνομία, η οποία και είχε εντοπίσει τον 70χρονο και την πεθαμένη μητέρα του στις 10:30 το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2012 να κλείνουν τον επίμαχο λάκκο. Η υπόθεση εξετάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 1η Μαρτίου 2016, μετά από έκθεση προφορικής μήνυσης που είχε υποβάλει ο αστυνομικός, που είχε κάνει την … αυτοψία.

Το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε ο 70χρονος, αλλά ούτε και η... μητέρα του ενώπιόν του, τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα. Σημειώνεται, πως ο 70χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς ουδέποτε έλαβε κλήση, ώστε να γνωρίζει ότι δικάζεται.

Μάλιστα, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει, ότι τόσο ο 70χρονος, όσο και η πεθαμένη μητέρα του, είναι πρόσωπα αγνώστου διαμονής και οι κλήσεις τους επιδόθηκαν στο Δήμο Ρόδου, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία τοιχοκόλλησης.
Πλέον, ο 70χρονς κατέθεσε έφεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, προκειμένου να διευκρινίσει όλα τα παραπάνω στοιχεία και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, η συνέχεια της οποίας θα δοθεί σύντομα στην αίθουσα του δικαστηρίου.