«Θρίαμβος» των Ελλήνων πιλότων σε άσκηση στο Ισραήλ

«Θρίαμβος» των Ελλήνων πιλότων σε άσκηση στο Ισραήλ

Διακρίθηκαν για την «μαχητικότητα και το επιθετικό τους πνεύμα» - Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Εξαιρετική απόδοση των Ελλήνων πιλότων στην άσκηση blue flag των Ισραηλινών. Σε πολλές αποστολές το Τελ Αβίβ αναγνωρίζοντας το πολύ υψηλό επίπεδο έδωσε την ηγεσία των σχηματισμών στους Έλληνες χειριστές.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Στην σχετική ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρεται πως: «Από την Κυριακή 3 έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση «Blue Flag 2019», με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο προσωπικό της 335Μ, της 116 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Ovda, στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές οι οποίες κάλυψαν όλο το εύρος των αεροπορικών επιχειρήσεων, ημέρα και νύχτα, σε περιβάλλον αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς.

Στην άσκηση συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις, εκτός του Ισραήλ (F-15, F-16 και F-35) και της Ελλάδας, η Γερμανία (Eurofighter), οι ΗΠΑ (F-16) και η Ιταλία (F-35).»

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι Έλληνες πιλότοι άφησαν άριστες εντυπώσεις στους διοργανωτές Ισραηλινούς και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Διακρίθηκαν για την «μαχητικότητα και το επιθετικό τους πνεύμα» συν την άριστη προσαρμοστικότητά τους στο απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς (F-35) ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή.