Έφυγαν έξαλλοι οι πρόσφυγες από τη Μονή Πορετσού: Καλύτερα στη Μόρια

Έφυγαν έξαλλοι οι πρόσφυγες από τη Μονή Πορετσού: Καλύτερα στη Μόρια

Δεν άντεξαν λεπτό στο μοναστήρι που παραχώρησε η εκκλησία

Η εκκλησία αποφάσισε να παραχωρήσει κάποια μοναστήρια της για τη φιλοξενία προσφύγων, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού.

Οι πρώτοι έφτασαν χθες στην Ιερά Μονή Πορετσού στα όρια Ηλείας-Αχαϊας στο χωριό Αγράμπελα. Ήταν μονογονεϊκές οικογένειες από Σομαλία, Σουδάν, Κονγκό, Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.

Όμως, όπως αναφέρει το kalavrytanews, η αντίδρασή τους όταν έφτασαν στο μοναστήρι δεν ήταν η αναμενόμενη. Γυναίκες και παιδιά φώναζαν «καλύτερα στη Μόρια δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την απογοήτευσή τους για τη δομή που είχε επιλεγεί για τη φιλοξενία τους.

Τελικά στο μοναστήρι έμειναν πέντε γυναίκες -τρεις από Συρία και δυο από Ιράκ με τέσσερα μικρά παιδιά- ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.