Βασίλης Παλαιοκώστας: Δεν κρατώ ευαγγέλιο, μα τουφέκι, λήστευα τράπεζες, τραυμάτισα αστυνομικούς

Βασίλης Παλαιοκώστας: Δεν κρατώ ευαγγέλιο, μα τουφέκι, λήστευα τράπεζες, τραυμάτισα αστυνομικούς

Ο νούμερο ένα καταζητούμενος περιγράφει την απόδραση του από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο και τις απαγωγές που έκανε

Βασίλης Παλαιοκώστας, ο νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ελλάδα έγραψε βιβλίο το οποίο ήδη κυκλοφορεί και αναμένεται η παρουσίαση του «χωρίς τη συμμετοχή του συγγραφέα» όπως γράφει χαρακτηριστικά η πρόσκληση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR «Δε συμμετέχει ο συγγραφέας» αναφέρει η πρόσκληση και πώς να συμμετέχει άλλωστε όταν τον αναζητά μέχρι και η Ιντερπόλ, ενώ είναι επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ.

«Δεν κρατάω Ευαγγέλιο, μα τουφέκι»

Σε ένα από τα αποσπάσματα του βιβλίου αναφέρει: «Δεν κρατώ ευαγγέλιο, μα τουφέκι! Λήστευα τράπεζες. Μα δεν πτώχευσα έναν άνθρωπο, ένα σπίτι, μια χώρα!(…) Τραυμάτισα αστυνομικούς. (…)  Έκανα αποδράσεις. (…) Δεν βεβήλωσα αυτή τη γη φράζοντας ορίζοντες!(…) Υπερασπίζομαι την αλήθεια μου!».

Έστειλε την αυτοβιογραφία του με στικάκι με παλαμικό αποτύπωμα

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν έφτασε στο γραφείο γνωστής δικηγόρου, η οποία παλιά εκπροσώπησε τον «ρομπέν των φτωχών», ένας φάκελος που είχε μέσα ένα στικάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star το στικάκι περιέχει την αυτοβιογραφία του Παλαιοκώστα, μια επιστολή με το παλαμικό του αποτύπωμα και ένα μήνυμα που γράφει: «Θέλω να εκδοθεί αυτό το βιβλίο. Είναι ο μοναδικός τρόπος να πω τη δική μου αλήθεια».

Πρώην συγκατηγορούμενος του Παλαιοκώστα ο ομιλητής του βιβλίου

Ένας από τους ομιλητές στην παρουσίαση, είναι ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης. Φίλος του Παλαιοκώστα από τα παλιά. Ήταν συγκατηγορούμενος του στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά. Τον Ιούνιο του 2008 ο Βασίλης Παλαιοκώστας απήγαγε τον βιομήχανο αλουμινίου και πήρε λύτρα 12.000.000 ευρώ.

Απαγωγή Μυλωνά

Στο βιβλίο αναφέρεται και στην απαγωγή Μυλωνά λέγοντας: «“Έλα Μυλωνά... Πάμε μια βολτίτσα... (…). Όσο απομακρυνόμασταν από τη Θεσσαλονίκη, ο Μυλωνάς ξεθάρρευε. Άρχισε δειλά - δειλά τις ερωτήσεις. - Γιατί εμένα βρε παιδιά και όχι κάποιον άλλον; - Σε είδαμε αλευρωμένο και σε περάσαμε για Μυλωνά, τον πείραξα» εξιστορεί στο βιβλίο.

Η κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο

Ήταν Ιούνιος του 2006, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο διαβόητος εγκληματίας, Αλκέτ Ριζάι αποδρούν με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Όλα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Σε λίγο αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία»  περιγράφει στο βιβλίο του, για τα πρώτα λεπτά της ελευθερίας του.

Απαγωγή Χαϊτογλου το 1995 στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη απαγωγή ήταν αυτή του βιομήχανου Αλέξανδρου Χαϊτογλου το 1995 στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησαν 260.000.000 δρχ. για να τον απελευθερώσουν. Συνελήφθη τρία χρόνια μετά.

«Κάνε ο,τι σου λέω γιατί θα σε εκτελέσω επιτόπου!”. Πανικοβλήθηκε.... Προσπάθησε να βγάλει τη ζώνη του. Τον χτύπησα... “Μην τολμήσεις, χλεχλέ! Θα σε σκίσω!”. Παραδόθηκε».

Άφαντος από το 2009- Έκανε πλαστικές επεμβάσεις

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας παραμένει άφαντος, από τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε και έλαβε χώρα η δεύτερη κινηματογραφική απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε πλαστικές επεμβάσεις για να μην τον αναγνωρίζουν. «Θα παραμείνω με τους ξεχωριστούς, τους άπιαστους. Με εκείνους που επέλεξαν συνειδητά να πορεύονται διάγοντας μια φυσιολογική ζωή αντιδρώντας σε έναν αφύσικο κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο στο 18:23: