Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στην οποία αποδίδεται σειρά «χτυπημάτων» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε Πρεσβείες. Οι κατηγορούμενοι, 41 και 45 ετών αντίστοιχα, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης περίπτωση όπλων, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται στη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019 η οποία, σύμφωνα με τις αρχές , αποτέλεσε την αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τότε, το όπλο του 41χρονου εκπυρσοκρότησε κατά λάθος και τραυμάτισε τον 46χρονο συνεργό τους ο οποίος αναζητείται καθώς εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.
Μέσα από τη ΓΑΔΑ με μήνυμα του, που ανέβηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 41χρονος έδωσε το στίγμα του για την στάση που θα τηρήσει δηλώνοντας αθώος. «Για άλλη μια φορά βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενος για πράξεις που δεν έχω κάνει και στην ουσία είναι επειδή για άλλη μια φορά δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Τα σενάρια που επεξεργάζεται η αντιτρομοκρατική δεν με πτοούν. Θα συνεχίσω να παλεύω ακλόνητος είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές» ανέφερε στο μήνυμα του ο  κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια  για σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι αρχές έχουν στέψει το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα- γιάφκα του Χολαργού τα οποία μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα όπλα ενώ αποκωδικοποιείται το υλικό από στικάκια, υπολογιστές αλλά και κινητά σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν σχέδια για πιθανούς στόχους της οργάνωσης καθώς θεωρείται πως η Οργάνωση ετοίμαζε «χτύπημα» τις επόμενες ημέρες.