Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή στον Έβρο

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τον τζιχαντιστή στον Έβρο

Μετά την παραμονή του στην ουδέτερη ζώνη, ζήτησε να περάσει στην Ελλάδα και το αίτημα του απορρίφθηκε

Το τι ακριβώς συνέβη με τον αμερικανό υπήκοο, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους και τον οποίο οι Τουρκικές Αρχές επιχείρησαν να «περάσουν» στην Ελλάδα, περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, Τούρκοι αστυνομικοί που συνόδευαν τον άνδρα, πήγαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι αστυνομικοί επικαλέστηκαν, ότι είχε συλληφθεί, γιατί είχε υπερβεί τις ημέρες που δικαιούταν για την παραμονή του στην χώρα της.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συγκεκριμένου, ο οποίος αρχικά δήλωσε, ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος πάντα από τους Τούρκους αστυνομικούς.

Σήμερα το απόγευμα όμως, ο Αμερικανός αραβικής καταγωγής πήγε μόνος του αυτή την φορά στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να μπει στην Ελλάδα. Οι Ελληνικές Αρχές δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του και σφράγισαν το διαβατήριό του. Στη συνέχεια ο άνδρας επέστρεψε στην Τουρκία.