Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον βρίζει τον Θεό 

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον βρίζει τον Θεό 

Τι προβλέπει για παιδεραστία και διακίνηση μεταναστών

Αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όπως ειδικότερα ανακοίνωσε ο κ. Τσιάρας:

- Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

- Αυστηροποιείται το πλαίσιο τιμώρισης του βιασμού (άρθρο 336 του ΠΚ που αφορά και στο βιασμό ανηλίκων). Προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη τιμώρησης και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη τιμώρισης, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.

- Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρισης της διακίνησης μεταναστών. Ήδη, ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές. Η ποινή και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι για κάθε μεταφερόμενο άτομο.

- Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερους, απαλείφεται, από το συζητούμενο σχέδιο νόμου, η διάρρηξη και πλέον εάν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.

- Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. «Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο υπουργός.

7
σχόλια
 1. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

  Το chris ειναι Χρηστος δηλ Χριστος, γιατι δεν πας να μεινεις σε κρατος που πιστευει στη θρησκεια σου, να δουμε τη στραβο θα βρεις εκει, μπορει να σου φταινε τα πλακακια,,

 2. avatar κσενοκρατης

  αν το κανει αυτο μπραβο στην κυβερνηση και στον υπουργο κανονικα εναν μπαμπουλα πρεπει να εχουμε ολοι μας οποιος βριζει τα θεια κατευθειαν μεσα και να τον βασανιζουν με τον καθε μαλακα αθεο και τους παιδαραστες μολις τον πιασουν να τον μαστιγωνουν αλυπητα χωρις ελεος , και τους εμπορους ναρκωτικων μεσα να μην μεινει κανενα καθαρμα εξω μονο ετσι θα στρωσουν χαρακτηρα αντε μπραβο με το καθε σκουλικι οπως ελεγε και ο συγχωρεμενος ο θεοχαρης ολα τα αποβρασματα μεσα στην φυλακη και μαστιγωμα στην πλατη και ηλεκτρικη καρεκλα.

 3. avatar Chris

  Δηλαδή θα πας φυλακή επειδή έβρισες ένα ανύπαρκτο ον. Πως θα αποδείξει αυτό το ανύπαρκτο ον ότι τον έβρισαν αφού ποτέ δεν θα μπορεί να παραβρεθεί σε δικαστήριο (γιατί απλώς δεν υπάρχει).

  Και πρέπει να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει τέτοιους ηλίθιους νόμους.

 4. avatar Γιωργος

  ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΚΑΠΟΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...
  ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΜΙΣΣΕΛΗΝΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ , ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΝΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΙΣΤΗ ,ΗΘΗ ,ΕΘΙΜΑ , ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...!!!

  1. avatar Νούφαρο μανουσάκι

   Τί εννοεί "η ορθόδοξη θρησκεία,που είναι ανεκτή στήν Ελλάδα"; Θεωρώ ότι πρέπει να διορθωθεί:"η ορθόδοξη πίστη (ή η ορθόδοξη θρησκεία) που είναι η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας".

   1. avatar Nemesis

    "ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα". "Η"...
    Το εντυπωσιακά βλακώδες είναι ότι στην Ελλάδα, αποδεκτές θρησκείες είναι όσες εγκρίνει η Εκκλησία της Ελλάδος. Ανάλογα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ομάδες πρώτης εθνικής θα της ορίζει ο Ολυμπιακός.
    -
    Μεσαίωνας.

   2. avatar Chris

    Η ορθόδοξη πίστη βάση του συντάγματος της Ελλάδας δεν είναι η επίσημη θρησκεία αλλά η επικρατέστερη.

    Και βάση στοιχείων η Ελλάδα έχει σχεδόν 11 εκατομμύρια πολίτες με άνω του 1.5 εκατομμυρίου να δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι άθεοι ή ότι πιστεύουν σε άλλες θρησκείες (π.χ. βουδισμό, ταοισμό, ινδουισμό, κλπ).

Παρακαλούμε περιμένετε ...