Επέτειος Πολυτεχνείου: Απόρθητο φρούριο η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός

Επέτειος Πολυτεχνείου: Απόρθητο φρούριο η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός

Τι φοβάται η αστυνομία και τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδια της ΕΛ.ΑΣ.

«Απόρθητο φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα το τριήμερο από 15 έως και 17 Νοεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News.gr, 5000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια τόσο έξω από τους χώρους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και στα Εξάρχεια, όσο και σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας.

Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα περιλαμβάνει την διακριτική φύλαξη κρατικών κτηρίων και αστυνομικών τμημάτων στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να αποτελέσουν στόχο καταδρομικών επιθέσεων ενώ κυρίως την Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πορείες, θα πετούν συνεχώς drones καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να μεταδίδει live εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Γ.Α.Δ.Α.

Ομάδες ΔΙΑΣ και άντρες της Κρατικής Ασφάλειας θα «οργώνουν» κυριολεκτικά το κέντρο της πρωτεύουσας ώστε να παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ομάδων ατόμων , ενώ δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ θα «στρατοπεδεύσουν» σε καίρια σημεία του κέντρου έτοιμες να επέμβουν αν χρειαστεί.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. εν όψει Πολυτεχνείου θα συμμετέχει και  η πρώην ομάδα ΔΕΛΤΑ η οποία σήμερα έκανε την παρθενική της εμφάνιση με περιπολίες στους δρόμους της πρωτεύουσας. Το οριστικό της όνομα θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα με επικρατέστερο αυτό της «ομάδα ΔΡΑΣΗ».

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να προχωρήσει η τροχαία γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι κατά την διάρκεια της μεγάλης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία.