Πέντε χρόνια κάθειρξης σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ

Πέντε χρόνια κάθειρξης σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ

Ο κατηγορούμενος ήταν φίλος του παππού του κοριτσιού

Σε ποινή κάθειρξης 5 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας 73χρονο, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο το καλοκαίρι του 2010 καταχρώμενος την πνευματική αναπηρία 14χρονης εγγονής φίλου του κμαι εκμεταλλευόμενος την απουσία του τελευταίου, προέβη σε ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις, ενώ το καλοκαίρι του 2011 προέβη και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, στον ηλικιωμένο επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι, προκειμένου η έφεσή του να έχει ανασταλτική δύναμη και συγκεκριμένα η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και φυσικά απαγόρευση καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσέγγισης της ενήλικης πλέον κοπέλας. Η αναγνώριση μάλιστα του πρότερου σύννομου βίου για την ανασταλτική δύναμη της εφέσεως λήφθηκε με απόφαση 4-3.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία κοινότητας της Λοκρίδας, αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, η οποία και αναβίωσε στην αίθουσα του Δικαστηρίου Λαμίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου. Όπως σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, η απόφαση του ΜΟΔ Λαμίας ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς λόγω της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, αδικήματα όπως οι χειρονομίες ή οι ανήθικες προτάσεις σε βάρος ανηλίκου, ακόμη και ΑμεΑ, σήμερα δεν θα δικαζόταν καν. Αναγνώρισε όμως τις ασελγείς πράξεις του ηλικιωμένου σε βάρος του κοριτσιού, προκειμένου να υπάρξει έστω η ηθική δικαίωση της οικογένειας.