Τον μαχαίρωσε για την… τράκα στα τσιγάρα

Τον μαχαίρωσε για την… τράκα στα τσιγάρα

Ο 42χρονος προσβλήθηκε όταν του έκανε παρατήρηση το 35χρονο θύμα

Ένοχο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με μειωμένο ωστόσο καταλογισμό, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου 42χρονο, ο οποίος μαχαίρωσε 35χρονο θαμώνα καφενείου με αφορμή παρεξήγηση για τα τσιγάρα και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και επιπλέον 6 μήνες κατά συγχώνευση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patris.gr, η απόφαση της έδρας ήταν ομόφωνη, να μην δοθεί ανασταλτικός χαραχτήρας στην έφεση, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή. Το 35χρονο θύμα στάθηκε τυχερό, αφού σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, ο κατηγορούμενος του έμπηξε πισώπλατα μία λάμα 10 εκατοστών, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος αιμόφυρτος. «Δέκα πόντοι λάμας εισήλθαν στο σώμα του. Ένιωσε τη λαβή και τότε σταμάτησε το μαχαίρι να εισέρχεται στο σώμα…» υποστήριξε στο δικαστήριο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε καφενείο στην πλατεία Σινάνι του Ηρακλείου. Ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής διαταραχής λόγω αλκοολισμού, είχε επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα του, με τον οποίο ήταν στενά συνδεδεμένος. Όσο ήταν στο μνήμα, ήπιε δύο μπίρες και άλλες δεκαπέντε στο καφενείο, όπου πήγε αμέσως μετά. Στο ίδιο καφενείο βρέθηκε και ο 35χρονος με έναν φίλο του.

Έπιασαν την κουβέντα και τους κέρασε δύο φορές, όπως είπε. Κάποια στιγμή, ο 42χρονος έκανε τράκα ένα τσιγάρο, αλλά δεν έμεινε σε αυτό, αδειάζοντας τελικά το πακέτο του 35χρονου. Όταν το αντιλήφθηκε ο 35χρονος, εκνευρίστηκε και τον αποκάλεσε «γάιδαρο». Ο 42χρονος προσβλήθηκε και οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν. Ο 35χρονος και ο φίλος του σηκώθηκαν να φύγουν από το καφενείο, ώστε να λήξει το θέμα εκεί. Γυρίζοντας όμως την πλάτη του, ένιωσε μια μαχαιριά. Ο 42χρονος κατηγορείται, ότι πήρε από τη σέλα της μηχανής του το μαχαίρι και του το κάρφωσε μεταξύ μέσης και πλάτης.

Τι υποστήριξε ο δράστης

«Δεν έπρεπε να πάω στον τάφο του πατέρα μου, με την πάθησή μου. Ταράζομαι. Ήταν λάθος» είπε στο δικαστήριο ο 42χρονος, ο οποίος υποστήριξε, ότι τα πράγματα δεν έγιναν, όπως τον κατηγορούν. «Εκείνοι με χτύπησαν πολύ. Μου έσπασαν τα δόντια, τα πλευρά, χτύπησα στο πόδι… Τα δόντια μου τα έφτιαξα στις φυλακές Κορυδαλλού. Από το 1999 έπαιρνα αγωγή για τον αλκοολισμό. Έβρεχε και περίμενα να σταματήσει η βροχή, να του αγοράσω τσιγάρα. Είχα λεφτά. Εγώ τους κέρασα. Πλήρωσα 52 ευρώ. Είχαμε πιει. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε τη μεταβολή της κατηγορίας, από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επιπλέον ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση μόνο ως προς το δεύτερο σκέλος. Στο άκουσμα της απόφασης ο 42χρονος ξέσπασε, θεωρώντας ότι τον αδικεί.