Πώς επιβίωσε η 47χρονη Νεοζηλανδή επί 37 ώρες μέσα στη θάλασσα

Πώς επιβίωσε η 47χρονη Νεοζηλανδή επί 37 ώρες μέσα στη θάλασσα

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα ιστοσελίδας της Νέας Ζηλανδίας για την περιπέτεια της

Στην περιπέτεια της 47χρονης Νεοζηλανδής την βάρκα της οποίας παρέσυραν τα θαλάσσια ρεύματα το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή Αγκάλη της Φολέγανδρου και βρέθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στα ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης, αναφέρεται η ιστοσελίδα της πατρίδας της nzherald.co.nz.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47χρονη Kushila Stein έστειλε το τελευταίο της γραπτό μήνυμα στις 16:30 την Παρασκευή, οπότε και ενημέρωσε ότι έχει χαμηλή μπαταρία. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η εφιαλτική περιπέτειά της, καθώς έχασε το ένα της κουπί, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί η φουσκωτή της βάρκα από την Φολέγανδρο στα ανοιχτά. Το πρωί του Σαββάτου ο Αγγλικής καταγωγής άνδρας με τον οποίο είχαν αναλάβει να παραδώσουν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαινε από τη νότια Τουρκία στον Πειραιά, ενημέρωσε για την εξαφάνισή της και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

Επιβίωσε με ζαχαρωτά

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η 47χρονη ασχολείται με extreme sports και έχει εκπαιδεύσει στο παρελθόν άλλα άτομα, για τον τρόπο που επιβιώνεις υπό ακραίες συνθήκες, οπότε ήξερε τι ακριβώς να κάνει. Αυτές της οι γνώσεις αποδείχθηκαν σωτήριες, για να καταφέρει να επιβιώσει μόνη της 37 ώρες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ίδια, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ήταν η έλλειψη πόσιμου νερού, ενώ για να κρατηθεί ζωντανή, είχε ευτυχώς προνοήσει, να έχει μαζί της ζαχαρωτά, τα οποία έτρωγε για να παίρνει δυνάμεις. Για να κρατηθεί ζεστή στη διάρκεια της νύχτας, που έπεφτε η θερμοκρασία, έβγαζε τις βρεγμένες κάλτσες της κατά τν διάρκεια της ημέρας και τις στέγνωνε, για να τις φορέσει και πάλι στη διάρκεια της κρύας νύχτας.

Ακόμη, χρησιμοποιούσε σακούλες για να ζεσταθεί, αλλά και να προστατεύσει τα χέρια και τα πόδια της από το θαλασσινό νερό, ενώ τις χρησιμοποιούσε και σαν «σημαία», για να την εντοπίσουν τυχόν αεροσκάφη ή παραπλέοντα πλοία που την αναζητούσαν. Χρησιμοποιούσε μάλιστα και ένα καθρεφτάκι, για να κάνει σινιάλο με τη βοήθεια του ήλιου.

Σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να επιβιώσει, όπως αποκάλυψε, είχε γράψει το όνομα και το τηλέφωνο της μητέρα της πάνω στο φουσκωτό. Η μητέρα της μάλιστα ήταν αυτή με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά πρώτη, από τη στιγμή που διασώθηκε λέγοντας της «Μαμά μου έμεινε ένα γλυκό», το οποίο είχε κρατήσει, σε περίπτωση που η διάσωσή της καθυστερούσε ακόμη κάποιες ώρες.