Εγκληματική ομάδα λήστευε ηλικιωμένους στην δυτική Ελλάδα

Εγκληματική ομάδα λήστευε ηλικιωμένους στην δυτική Ελλάδα

Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες η λεία των οποίων από τη δράση τους υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, καθώς και 30 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της συμμορίας εισέρχονταν στα σπίτια, είτε με διάρρηξη, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων, είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσποιούμενοι τους πωλητές, ενώ στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους, δε δίσταζαν κάποιες φορές να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος τους.

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα, ενώ εκτιμάται, ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, ληστειών και κλοπών κατ’ εξακολούθηση και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.