Καταρρακτώδης βροχή, τροχαία και διακοπές ρεύματος στην Κρήτη

Καταρρακτώδης βροχή, τροχαία και διακοπές ρεύματος στην Κρήτη

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από το νωρίς το βράδυ το νησί

Καταρρακτωδώς βρέχει από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σε όλη την Κρήτη, τοπικά στα ορεινά σημειώνονται χαλαζοπτώσεις, ενώ φόβοι εκφράζονται για πλημμυρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο, λόγω της επιδείνωσης του καιρού, που καθιστά μειωμένη την ορατότητα. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα, μεταξύ άλλων κοντά στο Σκαλάνι, στον Καβρό Χανίων, στο Κακό Όρος όπου κλήθηκε πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων, όταν αγροτικό όχημα ανέβηκε στο διαχωριστικό του δρόμου, αλλά και στον Γιόφυρο.

Στην περιοχή του Γίοφυρου ένα ταξί ξέφυγε της πορείας του πάνω στην γέφυρα με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία από το Γάζι προς το Ηράκλειο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου διακομίστηκε διψήφιος αριθμός τραυματιών από τροχαία, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. Προσοχή συστήνεται και στους οδηγούς στους Πέρα Γαλήνους λόγω συνεχιζόμενης λασποροής.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, η δημοτική αρχή βρισκεται σε εγρήγορση υπό το φόβο πλημμυρικών φαινομένων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επιτόπιος έλεγχος στον κάμπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα. Όπως είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, η βροχή ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς.

Επιπλέον, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.