«Μαϊμού» ο τζιχαντιστής της Αθήνας που προέτρεπε σε ένοπλο αγώνα

«Μαϊμού» ο τζιχαντιστής της Αθήνας που προέτρεπε σε ένοπλο αγώνα

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ απέδειξε πως ο Αλγερινός δεν είχε καμία σχέση με το ΙSIS

«Άνθρακες ο θησαυρός» τελικά με την υπόθεση του τζιχαντιστή που βρίσκεται στην Αθήνα και καλεί σε ένοπλο αγώνα, όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του Star, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έρευνα για να ανακαλύψει αν πρόκειται όντως για τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για έναν Αλγερινό γνωστό στις ελληνικές αρχές.

Ο άντρας, βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007 και μένει στην Αθήνα. Από τότε έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, κ.λπ.), ενώ είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε το 2015 ενώ συνέχισε να μένει σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Αθήνα. Σήμερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει και εκεί βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός μέσω των αναρτήσεων που κάνει, εμφανίζεται ως μέλος του ISIS, ότι έχει πολεμήσει στην Συρία, αναφέρει διάφορα περί τζιχάντ, κ.λ.π.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζει τα εξής:

  • Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είναι υπήκοος Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007 και δεν ήταν στη Συρία το διάστημα που υποτίθεται ότι πολεμούσε στις τάξεις του ISIS.
  • Από το 2007 έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
  • Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε την 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του.
  • Του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική - τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.