Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή σε σχολείο στην Κεφαλονιά

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή σε σχολείο στην Κεφαλονιά

Μαθητής της Α΄ Λυκείου συνελήφθη μετά την επίθεση σε μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, όταν σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα inkefalonia.gr, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο του σχολείου του μετά την λήξη των μαθημάτων από μαθητή άλλου σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το δημοσίευμα, μαθητής της Α΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Αργοστολίου, ο οποίος την περασμένη σχολική χρονιά φοιτούσε στο Γυμνάσιο Κεραμειών, εισήλθε στον χώρο του σχολείου και φέρεται να χτύπησε τον 15χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος στο πρόσωπο.

Κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων και των δύο σχολείων, ενώ έχει δοθεί και εντολή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Δημήτρη Μαρκάτο, προς τους διευθυντές των δύο σχολείων, να πράξουν τα δέοντα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κεραμειών, Μαγδαληνή Αργεντάκη, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε καθημερινά αγώνα, για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές στα σχολεία. Τοσο εγώ, όσο και ο σύλλογος διδασκόντων, καταδικάζουμε τις πρακτικές βίας, είτε μέσα, είτε έξω από τα σχολεία».