Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη, ο αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννης Αβαριτσιώτης.

“Αγαπητοί Συνάδελφοι» αναφέρεται σε μήνυμα που έστειλε από το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ο κ. Αβαριτσιώτης στους συναδέλφους του, «έχω ήδη ενημερώσει τον Πρύτανη ότι πριν λίγες ώρες κατέθεσα αυτοπροσώπως την αμετάκλητη παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπρύτανη στο Γραφείο του Αξιότιμου Υπουργού Παιδείας”.

“Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή που δείξατε στα στραβά που οπωσδήποτε έχω κάνει στη θητεία μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο Πολυτεχνείο Μας. Με Εκτίμηση, Αβαριτσιώτης”, καταλήγει η επιστολή του πρώην αντιπρύτανη του Ιδρύματος.

Οι λόγοι της παραίτησης του δεν έχουν γίνει γνωστοί και στο ίδρυμα επικρατεί τελευταία εξαιτίας της πόλωσης που έχει δημιουργήσει η σύγκρουση των ομάδων που επιθυμούν εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου με εκείνες που επιθυμούν την ανατροπή του Νόμου.

Ήδη έχουν αναβληθεί τέσσερις συνεδριάσεις του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος από κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη των υποψηφίων για τις εκλογές του νέου Συμβουλίου Διοίκησης. Η επόμενη συνεδρίαση των οργάνων του Ιδρύματος έχουν προσδιορισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα γίνει και συνεδρίαση της Συγκλήτου του.