Σε αργία και προφυλακισμένος ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό 12χρονης

Σε αργία και προφυλακισμένος ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό 12χρονης

Όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του βιασμού μίας 12χρονης κοπέλας για την οποία κατηγορείται ένας 57χρονος ιερέας, φέρνει στο φως ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι»:

«Η 12χρονη ήρθε στο χώρο μας με εισαγγελική εντολή και εκμυστηρεύτηκε σε κάποια παιδαγωγό τα όσα βίωνε.

Κανένας δεν το πίστευε το παιδί. Ερχόταν η μητέρα με δικηγόρο για να αλλάξει την κατάθεσή της το παιδί», αποκαλύπτει ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγώντας πώς η μητέρα προσπαθούσε να αποτρέψει την 12χρονη να πει την αλήθεια. Τελικά, η μητέρα παραδέχθηκε τα όσα γνώριζε και έτσι η ταλαιπωρία του παιδιού, που διήρκεσε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή της αποκάλυψης, έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12χρονο κοριτσάκι από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών. Χτυπούσε, μάλιστα, βάναυσα την ανήλικη όταν αντιδρούσε. Η σύλληψη του κατηγορούμενου έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ με διαδικασίες εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.

Από την πλευρά της, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flynews.gr, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.