Ελεύθερος παρά την καταδίκη του για ασέλγεια σε βάρος του 4χρονου γιου του

Ελεύθερος παρά την καταδίκη του για ασέλγεια σε βάρος του 4χρονου γιου του

Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο πατέρας που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο να μην πλησιάσει ξανά το παιδί του.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του παιδιού, κάθε φορά που το φιλοξενούσε στο σπίτι του, αφού η μητέρα του δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως πρόκειται για μια σκευωρία, την οποία ενορχήστρωσε η γιαγιά του παιδιού, για να του το πάρει.

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του τόνισε, ότι «υπάρχει βεβαιότητα, ότι το παιδί βίωσε μία άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα». Μάλιστα ανέφερε, ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί σκευωρίας δεν ευσταθούν και εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού, η οποία ήταν αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του. «Το μόνο που ισχυρίζεται, είναι ότι τα όσα έλεγε το παιδί, είναι υποβολιμαία».

Ο δικαστικός λειτουργός υπογράμμισε, ότι το αγοράκι βίωσε τα όσα μετέφερε και τόνισε, ότι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν διαγνώστηκε με κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία, δεν σημαίνει, ότι δεν μπορεί να έχει και μία αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια, μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις Αρχές, καθώς παρατήρησε ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά του τότε 4χρονου αγοριού και σθεναρή άρνηση να επισκέπτεται τον πατέρα του. Το αγοράκι ζούσε με τη γιαγιά του, στην οποία είχε ανατεθεί η επιμέλειά του μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Θορυβημένη η γιαγιά ζήτησε τη γνώμη ειδικών για την ασυνήθιστη συμπεριφορά του αγοριού και όπως προέκυψε στη συνέχεια, το παιδί είχε υποστεί κακοποίηση, με αποτέλεσμα η γιαγιά να καταγγείλει τον πατέρα στις Αρχές.