Λίνα Μενδώνη: Απολύτως ανοίκειο αυτό που έγινε στους κινηματογράφους για το Joker

Λίνα Μενδώνη: Απολύτως ανοίκειο αυτό που έγινε στους κινηματογράφους για το Joker

H υπ. Πολιτισμού διευκρίνισε ότι οι υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού λειτούργησαν εν αγνοία της

«Ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους». Με αυτά τα λόγια η Λίνα Μενδώνη μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Πολιτισμού «δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι' αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους», αναφερόμενη στο περιστατικό της αστυνομικής παρέμβασης σε δύο κινηματογραφικές αίθουσες κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας «Τζόκερ», λόγω παρουσίας ανηλίκων.

Επιπλέον, η υπ. Πολιτισμού χαρακτήρισε «σωστή» την αντίδραση του κόσμου για το σάλο που προκλήθηκε μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αστυνομικής επέμβασης, συμπληρώνοντας πως αυτό που έγινε ήταν «απολύτως ανοίκειο» ενώ καταδίκασε τα δύο περιστατικά.

Κατέληξε δε, ότι το ΥΠΠΟ θα ασκήσει ό,τι προβλέπεται για τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο υπαλλήλων του υπουργείου, οι οποίες «υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους και λειτούργησαν αυθαιρέτως.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι' αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται πως σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, το Σάββατο και την Κυριακή, σε κινηματογράφους στο Μαρούσι και τα Πατήσια, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, επικαλούμενες την ιδιότητά τους αυτή, ενημέρωσαν τις αρχές για παρουσία ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker». Το απόγευμα του Σαββάτου, αστυνομικοί διέκοψαν την προβολή της ταινίας και προχώρησαν σε ταυτοποίηση στοιχείων καθώς είναι κατάλληλη για άνω των 18 ετών. Από την αίθουσα βγήκαν αρκετές παρέες ανήλικων παιδιών που ήταν ασυνόδευτες και κάλεσαν τους γονείς τους για να τους παραλάβουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Κυριακή.