Ποινή φυλάκισης στον Μπαρμπαρούση για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης στον Μπαρμπαρούση για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού

Ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής μαζί με ξαδέλφια του κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού αστυνομικού στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας τον Αύγουστο του 2016.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα agriniopress.gr, κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ακόμη, ο πατέρας του πρώην βουλευτή και τρία ξαδέλφια του, που χτύπησαν άσχημα τον αστυνομικό στο κέντρο των Φυτειών. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κάτι που τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό.

Επίσης ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τα ξαδέλφια του κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, μιας και τα ξαδέλφια του Μπαρμπαρούση χρησιμοποίησαν σιδερογροθιές και γκλοπ κατά το επεισόδιο, ενώ ο ίδιος κατηγορούνταν ότι χτύπησε τον αστυνομικό με μαστίγιο–βουκέντρα. Σε καθένα από τα ξαδέλφια του χρυσαυγίτη πρώην βουλευτή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών.