Η πάταξη του παραεμπορίου στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη-ΓΣΕΒΕΕ

Η πάταξη του παραεμπορίου στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη-ΓΣΕΒΕΕ

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της ασφάλειας επιχειρήσεων και πολιτών, ιδιαίτερα στην Αθήνα

Θέματα που αφορούν το παραεμπόριο, την ασφάλεια επιχειρήσεων και πολιτών- ιδιαίτερα στην Αθήνα, θέματα λαθρεμπορίου, η αναγκαιότητα εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα των πυλών εισόδου στη χώρα, το πρόβλημα με την ύπαρξη σε ελληνικό έδαφος συνοριακού φυλακίου και τελωνείου στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας στη Ροδόπη και διάφορα άλλα θέματα του Κλάδου της εστίασης, συζητήθηκαν στη συνάντηση εκπροσώπων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με την δημιουργία εξειδικευμένης επί αυτών των ζητημάτων ομάδας εργασίας.

Επίσης, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους επικεφαλής των διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Αθηναίων και τον υπεύθυνο  του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΠ).

Διαπιστώθηκε, ότι η επί 24ώρου βάσεως επικοινωνία της υπηρεσίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τους συνδέσμους της ΕΛΑΣ, λειτούργησε αποτελεσματικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και βοήθησε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον δημόσιο χώρο, του παράνομου εμπορίου και λαθρεμπορίου. Επίσης, η συνεχής συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Δημοτική Αστυνομία και το ΣΥΚΕΑΑΠ και ο συντονισμός των επιμέρους δράσεων τους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης επισήμανε την εμφανή παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας και τόνισε, πως για να φανεί πραγματικά το έργο της ΕΛΑΣ, είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθεί ο ποινικός κώδικας, να επανέλθουν οι ποινές για τα αδικήματα της επαιτείας και της πορνείας και να θεσμοθετηθούν αυστηρότερες, για τα άτομα που διαπράττουν κατ΄ εξακολούθηση αδικήματα, ειδικά στον δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας.

Επίσης, πρότεινε, να επεκταθεί η εμφανής αστυνόμευση σε περισσότερες γειτονιές της Αθήνας, πέρα από το στενό εμπορικό κέντρο της πόλης και για τον σκοπό αυτό θα χαρτογραφηθεί ξεχωριστά η παραβατικότητα, στις εν λόγω περιοχές. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για επιμονή και διάρκεια των συμφωνηθέντων δράσεων.