Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς στα Γρεβενά

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας χασίς στα Γρεβενά

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση

Στη σύλληψη τριών ανδρών ηλικίας 36, 51 και 34 ετών, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση, προχώρησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών και του Αστυνομικού Τμήματος Θεοδώρου Ζιάκα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, συνελήφθησαν σε περιοχή των Γρεβενών οι τρεις προαναφερόμενοι, ύστερα από οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 36χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 116 κιλών και 100 γραμμαρίων, ενώ ο 51χρονος και ο 34χρονος ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 52χρονου, λειτουργούσαν ως προπομποί και ενημέρωναν τον 36χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή των τριών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, πέντε κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 260 ευρώ, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε η εμπλοκή ως συνεργού στην ίδια υπόθεση και του 52χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός στη μεταφορά, ο οποίος εντοπίστηκε στο Βόλο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη. Στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 36χρονου και του 51χρονου στο Βόλο βρέθηκαν, στην μεν οικία του 36χρονου μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, στη δε οικία του 51χρονου πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 271,4 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...