Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα

Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο θα καλύψει τη θεραπεία της μικρής Αλεξίας, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Την απόφαση να παραμείνει στην Ελλάδα για νοσηλεία η 8χρονη Αλεξία, η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα το Πάσχα στη Θήβα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, πήρε το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτήν, η μικρή θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και όχι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, το Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση της οικογενείας που ζητούσε να μεταφερθεί το άτυχο κορίτσι σε κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Μιλώντας στην κάμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας: «Δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Προφανώς και πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει δώσει εντολή ώστε να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».

Η αντίδραση του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σχολίασε τη συγκεκριμένη απόφαση, λέγοντας: «Έχουμε ζητήσει να εγκριθεί ένα πόσο των 90.000 ευρώ για να πάει το παιδί μου σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, στη Γερμανία. Είναι ένα κέντρο αποκατάστασης ειδικό για παιδάκια, επειδή στην Ελλάδα δεν βρίσκεται κανένα κέντρο για παιδιά. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επέμβει. Θέλω να τον δω, στο γραφείο του».