Νέα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια σε πλειστηριασμό

Νέα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια σε πλειστηριασμό

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, μπροστά στα κεντρικά γραφεία τράπεζας στο πλαίσιο διαμαρτυρίας και σε μια προσπάθεια να σταματήσει πλειστηριασμός κατοικίας.

Το ΠΑΜΕ τονίζει σε πανό του πως «Η κρατική καταστολή της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ενώ άλλο πανό αναφέρει το γνωστό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Σε «οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών», καλεί με άλλο του πανό του Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ, ο οφειλέτης είναι αγρότης, ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένα προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του. Η τράπεζα ωστόσο αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για ακίνητο που βρίσκεται στο Ελληνικό, βάζοντας στον πλειστηριασμό και την πρώτη κατοικία των γονιών του.

Σημειώνεται ότι το δάνειο αφορούσε την ανέγερση του ακινήτου, στο οποίο όμως ως εγγυητές είχαν μπει και οι γονείς του αγρότη, με την τράπεζα να εντάσσει στον πλειστηριασμό και το σπίτι που διαμένουν οι ίδιοι, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το επίμαχο ακίνητο. Το δάνειο προς την τράπεζα εξυπηρετούνταν κανονικά τα πρώτα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που εξαιτίας της κρίσης, ο αγρότης μαζί με την σύζυγό του - που τότε εργάζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες (ασφαλιστές) - έμειναν άνεργοι.

Πριν από λίγους μήνες, στην προσπάθεια του αγρότη να έρθει σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η Τράπεζα, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση, απαίτησε την άμεση καταβολή 40.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να εγγυάται κάποια συμφωνία. Ετσι ο οφειλέτης είδε ξαφνικά το ακίνητό του στους πλειστηριασμούς, ενώ ακόμα εκκρεμεί και η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Τράπεζα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος