Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της καθηγήτριας που πέθανε από καρδιά μέσα σε ασθενοφόρο

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της καθηγήτριας που πέθανε από καρδιά μέσα σε ασθενοφόρο

«Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους» - Θρήνος στην κηδεία της

Βαρύ ήταν το κλίμα στο τελευταίο αντίο της άτυχης καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η κηδεία της έγινε στη Θέρμη όπου η οικογένεια της, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι την αποχαιρέτησαν.

Η 52χρονη καθηγήτρια ήταν ιδιαίτερη αγαπητή σε καθηγητές και φοιτητές. Φίλοι κα συνάδελφοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη ενώ όπως τόνισαν πήγαινε από τις 7 το πρωί στο πανεπιστήμιο και δεν έφευγε αν δεν ολοκλήρωνε όλες τις εργασίες.

«Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους. Δεν είναι καλά κανένας μας αυτή τη στιγμή, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μας είχε σαν παιδιά της» ανέφερε φοιτητής της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ο σύζυγός της ζήτησε αεροδιακομιδή αλλά δεν έγινε»

«Αφού την κρατήσανε 3-4 ώρες αποφασίσανε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύζυγος της ζήτησε αεροδιακομιδή, δεν έγινε κάτι τέτοιο! Η γυναίκα χάθηκε εντελώς άδικα!» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι συνάδελφος του άνδρα της.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατέρρευσε στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.

Δε λειτουργεί η καρδιοχειρουργική του Ρίο από το 2017

«Στο Νοσοκομείο του Ρίου η καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής είναι κλειστή από το 2017. Δεν έχουν βγάλει καν χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις εξιδεικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Στέλιος Τσοχατζής.

Όλα τα περιστατικά από τις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων, της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλύπτονται από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όταν εκείνο εφημερεύει και από τα νοσοκομεία της Αθήνας όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Έκλεισε το 2017 γιατί ο διευθυντής πήρε την έδρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς γιατί η διακομιδή τους απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε το βίντεο στο 00:47