Γερμενής: Διώκομαι πολιτικά επειδή εκλέχθηκα βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή

Γερμενής: Διώκομαι πολιτικά επειδή εκλέχθηκα βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή

Αρνήθηκε την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πολιτική δίωξη σε βάρος του κατήγγειλε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Διώκομαι πολιτικά, επειδή εκλέχθηκα βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή. Είμαστε εδώ, επειδή ήμασταν βουλευτές. Διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» ανέφερε με την έναρξη της απολογίας του ο κατηγορούμενος ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος σε μια απολογία-«χείμαρρο» δήλωσε «αγανακτισμένος» για την ταλαιπωρία των 18 μηνών που πέρασε στο «μπουντρούμι του Κορυδαλλού, στο Γκουαντάναμο», ενός ανθρώπου που καταστράφηκε και «τον πνίγει το δίκιο».

Το ύφος του προκάλεσε ένταση και την αντίδραση της προέδρου, η οποία του είπε ότι «δεν είναι τρόπος αυτός που απευθύνεστε στο δικαστήριο... Δεν θα κρίνεται, τι ρωτάμε και τι όχι... Να προσπαθήσετε να απολογηθείτε ήρεμα...». Ο κατηγορούμενος είπε, πως εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή τη δεκαετία του '90, όταν ακόμη ήταν μαθητής και κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής το 2012.

Ο Γιώργος Γερμενής αρνήθηκε ότι είχε το ρόλο του εκπαιδευτή, που του αποδίδεται, συμπλήρωσε ότι για τα τάγματα εφόδου άκουσε από την τηλεόραση, ενώ χαρακτήρισε «μύθο» το παραπεμπτικό βούλευμα, για «να διαλύσει τον αντίπαλο της ΝΔ, με εντολή Σαμαρά».

Ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε αξιόποινη πράξη, ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε πως μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει, τι έχει γίνει. «Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει... Μια παρέα τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό το πράγμα σε έναν συνάνθρωπο μας... Αυτό που συζητάμε, είναι η δολοφονία αυτού του χριστιανού...». Ο Γερμενής τόνισε, ότι η δολοφονία Φύσσα «έστειλε το κόμμα στα κάτεργα».

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος» -όπως λέτε- και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνεχεια σας στο κόμμα;
Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν εξω φρενών και θα εψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα, αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματικη οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

«Το πολιτικό κόστος ήταν καταστροφικό...» ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε «ατυχή δήλωση» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, συμπληρώνοντας πως δεν ανήκει πλέον στη Χρυσή Αυγή και βρίσκεται σε συζητήσεις για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.