19χρονη βρεφοκτόνος Πετρούπολης: Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί

19χρονη βρεφοκτόνος Πετρούπολης: Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί

Μετατροπή της κατηγορίας ζητά ο εισαγγελέας για τη νεαρή μητέρα - Καταπέλτης για τη μητέρα της

«Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της...».

Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας, προς το επιεικέστερο, για την 19χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία του μόλις λίγων ωρών μωρού της, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ,στην Πετρούπολη. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός, στην αγόρευση του, ζήτησε από τους δικαστές να αντιμετωπίσουν με επιείκεια το νεαρό κορίτσι και εισηγήθηκε την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αντιμετωπίζει , σε παιδοκτονία και την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Την ίδια ώρα έστρεψε τα βέλη του στην κατηγορούμενη μητέρα της 19χρονης και γιαγιάς του παιδιού , η οποία φέρεται να βοήθησε την κόρη της και στη συνέχεια να πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια. Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε πως η 19χρονη γέννησε μόνη της , όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, βγάζοντας από το κάδρο της υπόθεσης τη μητέρα της.

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της.Μαζί το συναποφάσισαν . Θεωρώ απολύτως ψευδές οτι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μανα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της» ανέφερε ο εισαγγελέας και συνέχισε «Είναι δυνατόν  να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει "τι κάνεις;", πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρολαυτα δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό», κατέληξε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα , η ηλικιωμένη γυναίκα ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η κόρη της ισχυρίστηκε απολογούμενη  ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος. Μάλιστα, μιλώντας για την μοιραία ημέρα όταν η κόρη της γέννησε στο μπάνιο του σπιτιού τους ανέφερε πως  όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της...