Οριακή η κατάσταση στη Σύμη με περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες

Οριακή η κατάσταση στη Σύμη με περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες

Οι κάτοικοι, αλλά και η αστυνομικοί υπάλληλοι Δωδεκανήσου ζητούν την αποσυμφόρηση του νησιού

Την άμεση αποσυμφόρηση της Σύμης από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί τις τελευταίες ημέρες, ζητούν τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου, οι οποίοι μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισαν την κατάσταση οριακή.

Αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Σύμη, ξεπερνούν τους 500, μεταξύ των οποίων 120 μικρά παιδιά και βρέφη. Το νησί δεν έχει δομές φιλοξενίας και οι αλλοδαποί βρίσκονται παντού, στο λιμάνι, την πλατεία, τους δρόμους, τα παγκάκια. Όπως καταγγέλλουν, οι συνθήκες που ζουν οι 500 άνθρωποι είναι άθλιες, ιδίως για τα μικρά παιδιά. Οι κάτοικοι της Σύμης -όπως λένε- κάνουν ό,τι μπορούν, προσφέροντάς τους είδη πρώτης ανάγκης.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ για ισχυρή ροή ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας. Το υπουργείο Εργασίας παίρνει μια σειρά από μέτρα για δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 4.501 σε όλη τη χώρα.