Απρόβλεπτη η ισχυρή καταιγίδα στην Αττική σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο

Απρόβλεπτη η ισχυρή καταιγίδα στην Αττική σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο

Ένα εντυπωσιακό shelf cloud κάλυψε την πρωτεύουσα ενώ καταγράφηκαν περί τους 7.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική σήμερα το απόγευμα, ήταν τελείως απρόβλεπτη, καθώς τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία δεν έδιναν καμία πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud. Το σύννεφο αυτό βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν σήμερα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την έλευση της καταιγίδας στον ουρανό, όπως την κατέγραψε το meteo:

Παρακαλούμε περιμένετε ...