Οι εταιρείες Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ για την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Οι εταιρείες Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ για την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Αναφορικά με τη χρήση εθνικών συμβόλων στις συσκευασίες της Coca-Cola

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι εταιρείες Βίκος, Λουξ και ΕΨΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, αναφορικά με την εξώδικη διαμαρτυρία τους για την επικοινωνιακή στρατηγική της Coca Cola Hellas και την χρήση εθνικών συμβόλων στις συσκευασίες της.

Στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνεται ότι «με τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού γίνεται ξεκάθαρη η εμμονή του στην στήριξη της άποψης ενός προσώπου με σχέση έμμισθης εντολής και πάγιας αντιμισθίας, την οποία φαίνεται να υιοθετεί εκ του προχείρου ανώτερη υπάλληλος, χωρίς να έχει επιζητηθεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή κάποιου άλλου οργάνου αρμοδίου για την επίλυση τόσο σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού».

Επίσης, σημειώνεται ότι «καθίσταται σαφές για μια ακόμα φορά ότι η Λουξ, ΕΨΑ και Βίκος με τις ενέργειες που ακολουθούν δεν επιδιώκουν ίδιον οικονομικό όφελος, αντιθέτως κοινός και μοναδικός στόχος τους παραμένει ο άμεσος περιορισμός παράνομων πρακτικών εμπορευματοποίησης των εθνικών μας συμβόλων αλλά και φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού. Αξίζει να τονιστεί ότι οι τρεις εταιρείες-μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ΕΨΑ, Βίκος και Λουξ δεν υψώνουν καμία κομματική σημαία στη διαμάχη που διαφαίνεται ότι έχει προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Κλείνοντας, ενώ όλη η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την εμπορική χρήση και εκμετάλλευση των εθνικών μας συμβόλων, το ΥΠΠΟΑ βλέπει "παιδιά που ζωγραφίζουν" ενώ άλλοι θησαυρίζουν. Τις απαντήσεις η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τις οφείλει στους πολίτες αυτής της χώρας».