Με αμείωτο ρυθμό οι αφίξεις προσφύγων-μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο

Με αμείωτο ρυθμό οι αφίξεις προσφύγων-μεταναστών στο Ανατολικό Αιγαίο

Από τη Σαμοθράκη μέχρι την Κω εντοπίστηκαν και διασώθηκαν συνολικά 199 άτομα

Συνολικά 199 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος λέμβος με 30 επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ συνελήφθη ένας 31χρονος ως χειριστής της λέμβου. Στη Σαμοθράκη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο με 27 επιβαίνοντες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους και τους μετέφερε στο λιμένα Καμαριώτισσας.

Στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας Λέσβου πλωτά σκάφη της Frontex εντόπισαν τρεις φουσκωτές μηχανοκίνητες λέμβους, οι οποίες μετέφεραν συνολικά 142 πρόσφυγες και μετενάστες. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμνιάς, ενώ συνελήφθησαν δύο 18χρονοι και ένας 25χρονος ως χειριστές των φουσκωτών.