Έβρεξε… προβλήματα στην Κέρκυρα

Έβρεξε… προβλήματα στην Κέρκυρα

Η καταιγίδα και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στο νησί

Πλημμύρες, πτώσεις δένδρων και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία της Κέρκυρας προκάλεσε η καταιγίδα, που έπληξε το πρωί το νησί.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμυριακά φαινόμενα στο νησί. Ανάμεσα στους πληγέντες και το Κέντρο Αγίου Μάρκου, όπου τα νερά της βροχής μπήκαν στο κτίριο, με τους εργαζόμενους να επιστρατεύουν, σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες.

Σε όλο το νησί η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πτώσεις δένδρων, όπως συνέβη έξω από το ΙΚΑ, όπου κλαδιά δένδρων έσπασαν και καταπλάκωσαν στεθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και με ένα ένα κυπαρίσσι που έπεσε στον δρόμο προς τις Κλειστές Φυλακές Κέρκυρα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να διακόψει για λίγο την κυκλοφορία προκειμένου να τα απομακρύνει.

Την ίδια ώρα, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και σπεύδουν να επιδιορθώσουν βλάβες, που προκλήθηκαν είτε από πτώσεις δένδρων πάνω σε καλώδια, είτε από τους ισχυρούς ανέμους, είτε από κεραυνούς. Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες ή επικίνδυνες μετακινήσεις.

Όσον αφορά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, τα δρομολόγια στην γραμμή Κέρκυρας–Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης–Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.