Τρεις συλλήψεις για την ένοπλη συμπλοκή στην εμποροπανήγυρη της Άρτας

Τρεις συλλήψεις για την ένοπλη συμπλοκή στην εμποροπανήγυρη της Άρτας

Στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας στο χώρο του παζαριού, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, 5 κάλυκες των 9mm, φυσίγγιο των 9mm και δύο ξύλινα καδρόνια

Εξιχνιάστηκε -από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας μετά τη σύλληψη 3 νεαρών Ρομά- η συμπλοκή και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο 27χρονων, ενός Αλβανού και ενός Έλληνα, που σημειώθηκαν χθες μετά τα μεσάνυχτα έξω από το χώρο της εμποροπανήγυρης στην Άρτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, οι φερόμενοι ως δράστες, ενεργώντας από κοινού, έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος 27χρονου Αλβανού, τον τραυμάτισαν στο θώρακα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται. Στη συνέχεια μπήκαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου φέρονται ότι ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο: επιτέθηκαν στον 27χρονο Έλληνα, προκαλώντας του με τη χρήση βίας, σωματικές βλάβες, ενώ ένας από τους δράστες φέρεται ότι πυροβόλησε εναντίον του 27χρονου, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Χθες το πρωί συνελήφθησαν στην Πρέβεζα και στον Λούρο, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις Ρομά, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.

Στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας στο χώρο του παζαριού, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, 5 κάλυκες των 9mm, φυσίγγιο των 9mm και δύο ξύλινα καδρόνια.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.