Ο απεργιακός χάρτης της Πέμπτης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο απεργιακός χάρτης της Πέμπτης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συνέχεια των αντιδράσεων των εργαζομένων στα ΜΜΜ ενάντια στο αναπτυξιακό

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, ΗΣΑΠ, προαστιακός και τραμ) ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεχίζονται και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Έτσι μετά την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη (02/10), οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) και στη γραμμή 1 του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Συνοπτικά για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ισχύουν τα παρακάτω:

Προαστιακός: 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ, μετρό, Τραμ: Στάση εργασίας μεταξύ 12:00 - 15:00.

Το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο όλη τη μέρα.

Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Κανονικά δρομολόγια

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει:

«Aντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους.

Ειδικά, στον χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ διαπιστώνουμε ότι από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τώρα οι ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, δεν δίνουν την έγκριση, ώστε ν’ αρχίσει η πλήρης και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η ΣΣΕ στη ΣΤΑ.ΣΥ, που ισχύει μέχρι 31.12.2019 έχει υπογραφεί από τα Σωματεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, και αναρτήθηκε στην «Εργάνη»- ΣΕΠΕ.

Ωστόσο, η τακτική του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται κανονικά η ΣΣΕ ανατρέποντας τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση:

Την Τετάρτη 2/10 πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διεκδικώντας την απόσυρση όλων των αντεργατικών διατάξεων του λεγόμενου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Την Πέμπτη 3/10 πραγματοποιούμε τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) διεκδικώντας την πλήρη και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ.»