Οι διάλογοι του καρτέλ εφοπλιστών – εκβιαστών: «Δε θα χαλάς εσύ την πιάτσα»

Οι διάλογοι του καρτέλ εφοπλιστών – εκβιαστών: «Δε θα χαλάς εσύ την πιάτσα»

«Εμείς εδώ παίρνουμε 10.000 ακόμα και 15.000 για να βγούμε στην ανατολή. Τόσα θα παίρνεις κι εσύ. Ακούς ρε τι σου λέω»

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 18 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με εκβιασμούς και μίζες που συμμετείχαν στο καρτέλ εκβιαστών -  εφοπλιστών.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 16 ατόμων, που φέρονται να έπαιρναν μίζες χιλιάδων ευρώ για ελλιμενισμό εμπορικών πλοίων εκτός προτεραιότητας σε μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Α' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, κατά περίπτωση, το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι διάλογοι του καρτέλ εφοπλιστών - εκβιαστών

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι που κατέγραψαν οι κοριοί των αδιάφθορων. Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR σε έναν εξ΄αυτών εμπλεκόμενος εφοπλιστής από τον Πειραιά πιέζει ομόλογό του στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει τα ποσά της μίζας.

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ Α: «Εμείς εδώ παίρνουμε 10.000 ακόμα και 15.000 για να βγούμε στην ανατολή. Τόσα θα παίρνεις κι εσύ. Ακούς ρε τι σου λέω... Δε θα χαλάς εσύ την πιάτσα. Να υπάρχει συνεννόηση ε!»

ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ Β: «Οκ... Οκ..»

Το καρτέλ των εκβιαστών φέρεται να έβγαζε σχεδόν 1 εκατομμύριο μόνο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από αυτά ο λιμενάρχης έπαιρνε μίζα περίπου 4.000 ευρώ κάθε μήνα, ενώ μικρότερα ποσά έπαιρναν οι πλοηγοί.

Ο λιμενάρχης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι μόνο σε κάνα δύο περιπτώσεις έκανε τα στραβά μάτια σύμφωνα με το Star. Όμως οι ανακριτικές αρχές έχουν στα χέρια τους ομολογία εφοπλιστή, που ξεσκεπάζει το κύκλωμα, δίνοντας λεπτομερείς περιγραφές για να ελαφρύνει τη θέση του.