Αίτηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Τhomas Cook στην Κω

Αίτηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Τhomas Cook στην Κω

Ξενοδοχειακή εταιρεία της Κω προσέφυγε στην Δικαιοσύνη μετά τη χρεοκοπία του tour operator

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της γερμανικής εταιρείας «Τhomas Cook GmbH» και εννιά θυγατρικών της εταιρειών κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ξενοδοχειακή εταιρεία που εδρεύει στον Δήμο Δικαίου της Κω, με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική», η αιτούσα ξενοδοχειακή εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού με κύριο αντικείμενο την εκμετάλλευση πολυτελούς ξενοδοχείου, που λειτουργεί στο Μαρμάρι της Κω και απασχολεί σήμερα περίπου 100 εργαζομένους. Βασικός και κυρίαρχος μέτοχος της εταιρείας είναι Ίδρυμα. Η ξενοδοχειακή εταιρεία της Κω υποστηρίζει στην αίτησή της, ότι όπως απέδειξε η πρόσφατη τραγική κατάληξη του Ομίλου Thomas Cook, η διοίκηση του Ομίλου ασκείται κεντρικά από ολίγους ιθύνοντες-υπευθύνους, η δε αυτοτέλεια των κατ’ ιδίαν νομικών προσώπων (θυγατρικών, «εγγονών», «δισέγγονων», «αδελφών» εταιρειών), είναι ανύπαρκτη, αφού η μία απορροφά παρανόμως και κατά το δοκούν των ιθυνόντων, την ρευστότητα της άλλης.

Διοικητικά επίσης ουδεμία αυτοτέλεια υφίσταται, υποστηρίζει η εταιρεία στην αίτησή της, αφού όπως αναφέρει, είτε τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται στις διοικήσεις των συγγενικών εταιρειών, είτε όλοι υπακούουν στους ολίγους ιθύνοντες-υπευθύνους και ακολουθούν τις εντολές τους κατά τη διοίκηση των συγγενικών εταιρειών, κατά τρόπο προφανώς αντίθετο με τα συμφέροντα των συγγενικών εταιρειών, αλλά και των τρίτων-δανειστών τους.

Ο όμιλος Thomas Cook αποτελεί ένα ταξιδιωτικό κολοσσό που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, πολυτελή και υπερπολυτελή resorts και αεροπορικές εταιρείες για περίπου 20 εκατ. πελάτες ετησίως σε 47 προορισμούς παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, που αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο προορισμό διακοπών για πελάτες του Ομίλου (1η η Κρήτη και ακολουθούν η Ρόδος και η Κως), διαχειρίζεται περίπου 50 ξενοδοχεία, ενώ μόνο στη χώρα μας η Thomas Cook έχει 1.200 εργαζόμενους.

Όπως διατείνεται η ξενοδοχειακή εταιρεία. με σύμβαση εξασφάλισε και παρείχε στην «Τhomas Cook GmbH» συγκεκριμένο αριθμό δωματίων, με όρους ημιδιατροφής και σε προκαθορισμένη τιμή (rate), πάντα σε σχέση με το ξενοδοχείο της εταιρείας για την περίοδο από 27-04-2019 έως 30-10-2019. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο έναντι της εταιρείας για τις παρασχεθείσες μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου 2019 υπηρεσίες σε σχέση με την σύμβαση ανερχόταν σε 638.949,37 ευρώ, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί ένα επιπλέον ποσό οφειλής ύψους 232.675,71 ευρώ, που αφορά πελάτες της «Τhomas Cook GmbH», οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο ξενοδοχείο.

Με την αίτηση της η εταιρεία με έδρα την Κω ζητά να διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας των καθ’ ών, που βρίσκεται είτε εις χείρας τους, είτε εις χείρας τρίτων, προς εξασφάλιση της απαίτησης ύψους 878.009,10 ευρώ και μέχρι του ποσού των 950.000 ευρώ και επί δύο ακινήτων, το ένα στο Πυλί της Κω και το άλλο στην πόλη της Κω, εμβαδού 27.260 τ.μ. και 44.570 τ.μ., αντίστοιχα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...