Χαμόγελο του Παιδιού: Συμπλήρωσε 24 χρόνια δράσης και προσφοράς

Χαμόγελο του Παιδιού: Συμπλήρωσε 24 χρόνια δράσης και προσφοράς

Πάνω από 245 χιλιάδες παιδιά στήριξε όλα αυτά τα χρόνια ο Οργανισμός

Με τη συμπλήρωση εικοσιτεσσάρων χρόνων δράσης στον τομέα της Υγείας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε εκδήλωση στο Ζάππειο, όπου παρουσιάστηκαν οι σχετικές δράσεις του.

Παράλληλα, απονεμήθηκε το βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, για το έργο του και την παροχή βοήθειας στα παιδιά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στην εκδήλωση, εξήρε την προσπάθεια του «Χαμόγελου» για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ για τον κ. Στυλιανίδη επισήμανε «πως αφήνει μεγάλη κληρονομιά πίσω του». Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε το «φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης» του οργανισμού.

Μέχρι σήμερα 245.466 παιδιά έχουν υποστηριχθεί από το 1995, που ξεκίνησε η δράση του «Χαμόγελου»στον τομέα της Υγείας, ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός παρείχε κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 10.465 παιδιά, 22.834 νεογνά και παιδιά έχουν διακομισθεί με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 78.765 παιδιά έχουν απασχοληθεί δημιουργικά σε νοσοκομεία και 132.519 παιδιά πραγματοποίησαν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις.

Τα τελευταία χρόνια το «Χαμόγελο» παρέχει φιλοξενία σε οικογένειες με παιδιά, που νοσηλέυονται με χρόνιες παθήσεις. Δέκα οικογένειες υποστηρίχθηκαν από την έναρξη της δράσης το 2016. Από το 2017 έχει τεθεί σε λειτουργία το πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ' οίκον Νοσηλεία για παιδιά με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας (787 παιδιά μέχρι σήμερα) και από την έναρξη του Πολυϊατρειου το 2019 86 παιδιά έχουν εξεταστεί.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε ο γιατρός και εθελοντής του οργανισμού, Χρήστος Καμμιλάτος, για τη συνολική προσφορά του, ενώ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κινητού Πολυϊατρείου για Παιδιά.