Συνελήφθησαν οι δράστες απόπειρας ληστείας επιχειρηματία

Συνελήφθησαν οι δράστες απόπειρας ληστείας επιχειρηματία

Του υποσχέθηκαν ότι έχουν την δυνατότητα να παραχαράξουν και να πολλαπλασιάσουν χαρτονομίσματα

Το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο αλλοδαποί από επιχειρηματία, στον οποίο υποσχέθηκαν ότι έχουν την δυνατότητα να παραχαράξουν και να πολλαπλασιάσουν χαρτονομίσματα.

Όμως, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 37 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών με την συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί προσέγγισαν επιχειρηματία και με το πρόσχημα της δυνατότητας πολλαπλασιασμού και παραχάραξης χαρτονομισμάτων, του ζήτησαν 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία, όπως υποσχέθηκαν, θα τα πολλαπλασίαζαν και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε την Αστυνομία και πήγε σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης με τους δύο αλλοδαπούς, έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Μόλις παρέδωσε τα χαρτονομίσματα στους δύο αλλοδαπούς επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, αφού βρήκαν στην κατοχή τους, όλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιο των δύο συλληφθέντων, σε ξενοδοχείο της Πάτρας, 70.000 ευρώ, σε 1.400 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πέντε δεσμίδες λευκού χαρτιού στο μέγεθος του χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, 11 πλαστικές φιάλες, που περιείχαν άγνωστη χημική ουσία και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.