Η στιγμή της συμπλοκής των χούλιγκαν με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Ν. Φιλαδέλφεια

Η στιγμή της συμπλοκής των χούλιγκαν με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Βρεθήκαμε σε ένα πόλεμο, τραυματιστήκαμε χωρίς λόγο», τονίζει ο αρχιφύλακας που μαχαιρώθηκε

Τον τραυματισμό έξι αστυνομικών είχαν σαν αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με τη διπλή επίθεση χούλιγκαν κατά περιπολικού και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης των οπαδών, ήταν και ο Αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος είχε βρεθεί στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι και είχε γλυτώσει από τη φονική πυρκαγιά δεκάδες ανθρώπους, όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Μας κάρφωσε κάποιος με μαχαίρι από πίσω», αναφέρει ο αρχιφύλακας, ο οποίος φέρει χτύπημα στην ωμοπλάτη, δύο μαχαιριές στον μηρό και το πρόσωπο, ενώ του έχουν σπάσει και δύο δόντια.

«Βρεθήκαμε σε ένα πόλεμο ξαφνικά, τραυματιστήκαμε χωρίς λόγο δηλαδή. Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις τη ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου, για αυτό για μένα σημαίνει.

Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις και τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο» καταλήγει μιλώντας στην κάμερα του Alpha.

Στο μεταξύ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ Open, μεταδόθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο καταγράφει τη συμπλοκή των αστυνομικών της ομάδας Δίας με τους οπαδούς και τις μάχες σώμα με σώμα. Αρχικά, δύο αστυνομικοί πιάνουν έναν άνδρα για να τον ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια, δέχονται την επίθεση νεαρών. Είναι η στιγμή που ο αστυνομικός δέχεται τη μαχαιριά στο μηρό. Στη συνέχεια καταφθάνουν αστυνομικές ενισχύσεις και τρέπουν τους δράστες σε φυγή, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.