Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες με την θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2019

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα βορειοανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2019

Στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2019

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και στα δυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.