Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες

Πότε αναμένεται να βρέξει και σε ποιες περιοχές

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού αναμένεται τις επόμενες μέρες με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτικά:

Τρίτη 01-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα  αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 02-10-2019

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

Πέμπτη 03-10-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα  εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 04-10-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σαββάτο 05-10-2019

Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, που αργά το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.