Από φορτηγό πιθανολογείται η έναρξη της φωτιάς στο Olympic Champion, βίντεο από drone

Από φορτηγό πιθανολογείται η έναρξη της φωτιάς στο Olympic Champion, βίντεο από drone

Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Σε τρεις ανθρώπους χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες

Από φορτηγό ξεκίνησε η φωτιά στο πλοίο Olympic Champion στο οποίο βρίσκονταν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ευτυχώς, γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο καθώς λειτούργησε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του Olympic Champion, ενώ την ίδια ώρα το πλοίο- που βρισκόταν μισό μίλι από το λιμάνι όταν ξέσπασε η φωτιά- επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σε τρεις ανθρώπους χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων.
Δύο εκ των επιβατών (ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, θα διενεργηθεί προανάκριση».

Η ομάδα droneworX TS ανάρτησε βίντεο από drone από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...