Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της κλιματικής αλλαγής

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την «Συμμαχία για το Κλίμα»

Με τη συμμετοχή οργανώσεων, συλλογικοτήτων, φορέων και απλών πολιτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος κατά της κλιματικής αλλαγής, μετά από κάλεσμα της «Συμμαχίας για το Κλίμα» και των 35 οργανώσεων που συνυπέγραψαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι 35 οργανώσεις της «Συμμαχίας για το Κλίμα», ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών «Fridays For Future Greece» σε πορεία κατά της κλιματικής κρίσης  στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00 μμ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και σε άλλες περιοχές της χώρας(2), θα συμμετέχουμε μαζικά για να στηρίξουμε ουσιαστικά το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών. Καλούμε όλους τους πολίτες, τις πρωτοβουλίες και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της Παρασκευής και να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των μαθητών που καλούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν άμεση δράση για να παραμείνει η θερμοκρασία του πλανήτη στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5°C.

Το αίτημα των μαθητριών/ών είναι σαφές: «Έχουμε επιτρέψει στους εαυτούς μας και στο κοινωνικο-οικονομικό μας σύστημα να εξελιχθεί ήδη με τρόπο που έβλαψε σοβαρά τα οικοσυστήματά μας και οδήγησε τον πλανήτη στην κλιματική κρίση. Μας μένει λίγος χρόνος για δράση. Θα χρειαστούμε όμως την υποστήριξη του καθενός. Οι κυβερνήσεις, σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με την απαραίτητη σοβαρότητα και την αφοσίωση που αρμόζει.  Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας!».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος