Καταδίωξη του Λιμενικού με εμπόρους ναρκωτικών με πυροβολισμούς στο Αιγαίο

Καταδίωξη του Λιμενικού με εμπόρους ναρκωτικών με πυροβολισμούς στο Αιγαίο

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Ανοιχτά της Μυτιλήνης κατέληξε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και τη FRONTEX, μετά από κυνηγητό με έμπορους ναρκωτικών που προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 στην επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που επέβαιναν σε αεροσκάφη του Λιμενικού και της Frontex είχαν λάβει θέσεις ως ελεύθεροι σκοπευτές και πυροβολούσαν για να σταματήσουν φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες.

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος είχαν την πληροφορία ότι σπείρα θα προσπαθήσει να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών από την Αλβανία στην Τουρκία.

Ανάλογες πληροφορίες είχαν και οι τουρκικές Αρχές, οι οποίες έστησαν επιχείρηση για να ακινητοποιήσουν ένα φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες το οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει στα τουρκικά παράλια. Τουρκικές ακταιωροί άρχισαν να καταδιώκουν το σκάφος στα τουρκικά ύδατα, όμως ο χειριστής του φουσκωτού κατόρθωσε να αποφύγει τα πλοία των τουρκικών Αρχών και να φέρει το δικό του σκάφος στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια στελεχών της FRONTEX είχαν «στήσει» ανάλογη επιχείρηση για να «τσιμπήσουν» τους ναρκέμπορους.

Μόλις το φουσκωτό μπήκε στα χωρικά μας ύδατα, άρχισε η καταδίωξη του από 10 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ από αέρος τις κινήσεις του παρακολουθούσαν στενά 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο της FRONTEX, αλλά και 1 αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος.

Στα ελληνικά εναέρια μέσα επέβαιναν και ελεύθεροι σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι οποίοι στη διάρκεια της καταδίωξης πυροβολούσαν προς το φουσκωτό, με στόχο να ανακόψουν την πορεία του, πετυχαίνοντας και βγάζοντας εκτός λειτουργίας τη μηχανή του ή προκαλώντας του απώλεια αέρα τέτοια που θα το ανάγκαζε να σταματήσει ή τουλάχιστον να μειώσει την ταχύτητα του.

Τελικώς, το φουσκωτό ακινητοποιήθηκε νοτίως της Μυτιλήνης και οδηγείται, όπως και οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, στην Μυτιλήνη, προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι σε πρόσωπα και στο τυχόν φορτίο του σκάφους.

 

1
σχόλιο
  1. avatar Ελενα

    Εχουμε ΗΡΩΕΣ ? ΣΤΙΣ ΘΑΛΛΑΣΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ Κ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ? ΠΑΝΤΑ ? ΘΕΕ ΜΟΥ ΥΜΑΡΤΟΝ ? κ παιδακια μου κ ΣΕΙΣ ? Καλα ΣΑΙΤ ?κ υγεια ναχεται σας παρακολουθω ΠΑΝΤΑ ?κ το βλεπεται ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ?Κ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑΧΕΤΑΙ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...